Smartgroup
{ }

Smart Group werkt met name in de gemeentelijke overheid en daar heeft men te maken met én enorme bezuinigingen én de overname vanuit de landelijke overheid van meer verantwoordelijkheden. Bovendien is bij de lagere overheid een groot deel van de medewerkers ouder dan 55 jaar en zelfs meer dan de helft ouder dan 45 jaar. Slechts 2% van de medewerkers is jonger dan 25. Veel van de mensen die gedwongen “uitstromen” hebben lange dienstverbanden, relatief hoge salarissen en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat werpt een hoge drempel op om de arbeidsmarkt te betreden en elders werk te vinden. Het eigen-risicodragerschap voor de medewerkers helpt bovendien niet om deze groep snel in de richting van andere sectoren te bewegen. Een uitdaging waar Smart Group mee kan helpen. Onder meer met duurzame inzetbaarheid. Je kunt de dag van morgen niet vóór zijn. Maar er rekening mee houden, kan wel.

Specialismen en expertises

 • Futuring people

  Mobiliteit

  Mobiliseren is anticiperen. We helpen mensen van werk naar werk en duurzaam besef van eigen verantwoordelijkheid voor morgen.

  Lees meer
 • Futuring business

  Mobiliteit

  Kijken naar kansen en mogelijkheden. Altijd met één doel: zoveel mogelijk resultaat voor organisatie en medewerker.

  Lees meer
 • Interim- en Projectmanagement

  Mobiliteit

  Een interim van Smart
  komt altijd met meer.

  Lees meer
 • Sustainability

  Mobiliteit

  Een specialisme dat alle andere diensten volledig doorkruist. Futuring people gaat per definitie over duurzame inzetbaarheid.

  Lees meer
Sidebar