Smartgroup
{ }

Zelf aan het roer: de lead over je eigen toekomst!

Zelf aan het roer: de lead over je eigen toekomst!
Soms is een aanleiding nodig om een latente wens in vervulling te brengen. Bijvoorbeeld dreigend baanverlies. Het programma ‘Creëer je nieuwe toekomst’ zet de deelnemers aan het roer van hun toekomst: Futuring people.

Meer informatie

Blijven Leren: Smart Group Zomer Carrousel

Blijven Leren: Smart Group Zomer Carrousel
In de zomer vond op vier locaties in het land de SMART GROUP ZOMER CARROUSEL plaats. Een gevarieerd aanbod van korte workshops met onderwerpen die prikkelen en inspireren. Alle deelnemers in ‘Van werk naar werk’ trajecten konden zich inschrijven voor workshops over Netwerken, Stemgebruik, Personal Branding, Effectief gebruik van Jobport, Social Selling en Goed gekleed aan het werk. De waardering voor de workshops was groot!

Meer informatie

Change is fun!

Change is fun!
Hoe kun je mensen inspireren om veranderingen met plezier te omarmen zodat we onze ambities samen waar kunnen maken? Stichting KWF Kankerbestrijding vroeg ons over dit thema een training te ontwikkelen voor de KWF Summer Courses. Wij geloven erin dat mensen enthousiast worden als ze verandering als ‘fun’ ervaren. Hoe je dit realiseert –ook als je hele ambitieuze doelstellingen wilt bereiken– hebben de deelnemers tijdens de trainingen ‘Business Agility by Serious Fun Infusion’ kunnen leren en ervaren.

Meer informatie

Geloof in jezelf, durf te veranderen!

Geloof in jezelf, durf te veranderen!
Hisham heeft zijn carrière een hele nieuwe wending gegeven. Hoewel, nieuw? Hij is bezig om van zijn ‘vrijetijdsbesteding’ zijn bron van inkomsten te maken! Dit is wat we bij Smart Group zelf doorleven, en waar we onze kandidaten in stimuleren.

Meer informatie

In Friesland kom ik thuis

Hij is Limburger in hart en nieren maar toch is de zeventiger Roger Lenssen altijd blij als hij weer naar Friesland rijdt
“Dan kom ik thuis”, zegt de oprichter en directeur van Smart Group met een glimlach met twee zachte g’s.

Lees verder

Ontwikkeltraject Directeur Integraal Kindcentrum: samen aan de slag

Ontwikkeltraject Directeur Integraal Kindcentrum: samen aan de slag
Leren van elkaar; dat is waar het Ontwikkeltraject Directeur Integraal Kindcentrum (IKC) van Smart Group voor staat. Schoolleiders en managers kinderopvang volgen gezamenlijk het traject. De kinderopvang leert van het onderwijs, het onderwijs leert van de kinderopvang. De verschillen worden gezien én omarmd.

De vorming van IKC´s is een landelijke ontwikkeling die steeds meer vorm en inhoud krijgt.

UN1EK in Vlaardingen vervult op dit terrein een pioniersfunctie. UN1EK is ontstaan door een bestuurlijke fusie van de Stichting Meervoud en Stichting Kinderopvang Vlaardingen. Alle locaties werken aan een integraal aanbod voor kinderen van 0-13 jaar. Daarbij past dat die locaties worden aangestuurd door één directeur. UN1EK schakelde Smart Group in voor een management development (MD) traject voor de directeuren en managers, in ontwikkeling naar directeur IKC.

Claudia Doesburg, lid van het College van Bestuur, vertelt: “We stelden eerst het functie- en competentieprofiel IKC directeur nog eens scherp. Alle deelnemers deden een affiniteitenmeting op de competenties. Uit deze meting blijkt wat hun ontwikkelpotentieel is. We hebben het MD traject ingezet voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers én voor een organisatieontwikkeling van UN1EK.”

Het traject levert de deelnemers veel op, zowel in hun professionele als in hun persoonlijke ontwikkeling. Schoolleiders en managers zijn samen met de praktijk aan de slag. De voortdurende dialoog brengt onderwijs en kinderopvang dichter bij elkaar. Het traject is geaccrediteerd voor het schoolleidersregister; wanneer schoolleiders het positief afsluiten hebben ze voor 4 jaar hun herregistratie op zak.

Over het ontwikkeltraject en de ondersteuning door Smart Group zegt Claudia: “Over de duidelijke communicatie en deskundigheid zijn we heel tevreden. De trajectbegeleiders hebben alle deelnemers goed gemotiveerd en in hun ontwikkeling verder gebracht.”

Het ontwikkeltraject van Smart Group zet mensen blijvend in beweging. Het is een traject dat ook de organisatie als geheel ontwikkelt. Nieuwe concepten worden geboren en in de praktijk gebracht. Managers leren veranderingen te initiëren, implementeren en meer zelf verantwoordelijkheid te nemen. Het management vervult de rol die verwacht mag worden, en dat creëert ruimte voor het bestuur.

Claudia: “De deelnemers hebben mooie businesscases gemaakt. Deze cases worden in de komende periode uitgevoerd. Op basis van individuele ontwikkeling lopen er nog wat coaching trajecten. De zaadjes zijn gezaaid voor nieuwe initiatieven en innovaties!”

Meer informatie (link naar) https://www.smartgroup.nl/opleidingen/ontwikkeltraject-directeur-integraal-kindcentrum-ikc/

Specialismen en expertises

 • Futuring people

  Mobiliteit

  Mobiliseren is anticiperen. We helpen mensen van werk naar werk en duurzaam besef van eigen verantwoordelijkheid voor morgen.

  Lees meer
 • Futuring business

  Mobiliteit

  Kijken naar kansen en mogelijkheden. Altijd met één doel: zoveel mogelijk resultaat voor organisatie en medewerker.

  Lees meer
 • Interim- en Projectmanagement

  Mobiliteit

  Een interim van Smart
  komt altijd met meer.

  Lees meer
 • Sustainability

  Mobiliteit

  Een specialisme dat alle andere diensten volledig doorkruist. Futuring people gaat per definitie over duurzame inzetbaarheid.

  Lees meer
Sidebar