Terug naar blogs

Drachten/ 13 oktober 2020

ARTIKEL: IK VERTREK

Geplaatst door Mary van der Sangen

Deel deze blog:

Na ruim 13 jaar met veel liefde voor het vak wordt het wel eens tijd voor iets ander toch?

Met veel bewondering, enige gene, een lach en soms een traan kijk ik graag naar het programma “Ik vertrek”. Hoe doen ze het, wat bezielt deze mensen om voorbereid, minder voorbereid of (om naar te kijken het meest hilarisch) totaal niet voorbereid te vertrekken.

Ik ga dit anders doen! Eerst mijn doel en tijdspad bepalen. Een nieuw perspectief bepalen zoals we dat binnen loopbaanland noemen.

Wat heb ik nodig in mijn voorbereiding naar het nieuwe perspectief en wie kan me daarbij helpen? Ik zoek iemand om mee te sparren, iemand die me kan helpen om orde in de chaos aan te brengen. En de herfst is daar een hele mooie periode voor. Een wandeling helpt me daarbij. Ja… een wandeling in de herfstwind met iemand waar ik me senang bij voel om mijn eerste ideeën mee te delen. En als ik dit goed op orde heb, alle voors en tegens heb afgewogen vervolg ik mijn reis.

DON’T LET YOUR DREAMS BE DREAMS!

Mijn reis naar een nieuw perspectief gaat door diepe dalen, ik voel de kou van de winterse buiten die op mij neerdalen. En op de top van de berg voel ik de frisse lentebries door mijn haren waaien. De zon begint te schijnen en ik heb goed zicht op de volgende punt waar ik naar toe wil reizen. Ik dwing mezelf om een nieuwe taal aan te leren die daar gesproken wordt. Pff dat gaat me niet heel makkelijk af. Ik merk dat ik minder snel dingen oppak dat ik had verwacht. Misschien toch nog eens dieper in mijn rugzak graaien wat ik de laatste jaren allemaal heb verzameld en wat ik kan gebruiken voor mijn nieuwe perspectief. Ik sta versteld, wat is dat veel. Dit helpt me om keuzes te maken in wat ik graag wil blijven doen. En dit maakt ook helder wat ik nog nodig denk te hebben.

Ik heb mijn keuze gemaakt! Mijn landing bij het nieuwe perspectief is ingezet.Ik heb mijn rugzak opnieuw ingepakt. Een aantal onderdelen afgestoft en ik weet dat ik goed terecht ben gekomen!”Ik vertrek” is voor mij slechts een korte vlucht geweest. Ik doe met heel veel plezieren liefde het werk wat ik doe, loopbaancoaching, trainen en outplacement. Ik ben blij met de uitkomst van mijn reis, ik weet dat ik goed zit!

I LOVE MY JOB

Liefs Mireille