Maak mobiliteit onderdeel van je strategisch beleid

Als het goed is moet je je organisatie continu een beetje ‘ombouwen’. Je bouwt op, waar het kan. Je bouwt af, waar het nodig is. Ja, het is heel slim om te werken aan de arbeidsmobiliteit van je werknemers. En ja, het is aan te bevelen om vreemde ogen eens in de zoveel tijd naar je organisatie te laten kijken. Dat neemt niet weg dat je met enige regelmaat afscheid moet nemen van medewerkers. Bij elke organisatie is dit vroeg of laat aan de orde. En met de juiste outplacement acties dient dit een vast onderdeel te zijn van de weg naar duurzaam perspectief. Hoe lastig dit soms ook is voor veel ondernemers. Smart Group heeft al decennia ervaring met mobiliteitstrajecten en we hebben in die periode al meer dan 35.000 werknemers bijgestaan. We weten hoe het werkt en wat het beste werkt. Voor zowel werkgever als werknemer.

ROGER LENSSEN over individuele ontwikkeling

Voorkom drastische maatregelen door te lang te wachten met het afscheid. Steek energie in de mensen die je wilt behouden voor je organisatie maar steek ook eerlijke energie in een mobiliteitstraject. We kennen de emoties. We kennen de gebruikelijke weerstand. Voorkom een ad hoc maatregel door vaker de lange termijnvisie naast de meetlat van je HR-beleid te leggen. Werk continu aan de arbeidsmobiliteit zodanig dat werknemers in staat zijn, met eventuele ondersteuning, om voor zichzelf een nieuw perspectief te creëren binnen of buiten de eigen organisatie. Smart Group staat werkgevers en werknemers hierin bij met raad en daad en onze jarenlange ervaring. Om zo voor alle betrokkenen een succesvol perspectief te creëren. Neem contact met ons op en vraag ons bijvoorbeeld wat je als eerste zou moeten doen.

vAN WERK NAAR WERK

Smart Group heeft haar visie van hoe om te gaan met afslankingen van personeel vanaf 1985 vorm gegeven voor alle medewerkers van hoog tot laag en in alle branches. Op die wijze bieden we op een sociaal verantwoorde manier perspectief aan deze doelgroepen en aan organisaties.

vAN WERK NAAR ONDERNEMERSCHAP

Al 25 jaar maakt Smart Group gebruik van metingen om ambities, kennis, ervaring, potentieel en daarmee ondernemerskwaliteiten boven tafel te krijgen. Middels door Smart Group ontwikkelde methodieken begeleiden we kandidaten vanaf droom tot en met realisatie van hun eigen onderneming.

vITAAL NAAR EN VOORBIJ DE “EINDSTREEP” (57+)

Smart Group heeft zich in de afgelopen decennia gespecialiseerd in het begeleiden van “oudere” werknemers (57+) om hun verdere werkzame leven geheel of gedeeltelijk in harmonie met de verdere toekomst vorm te geven.

Meer lezen over arbeidsmobiliteit?

Ik help u graag verder

“WIE STOPT MET ONTWIKKELEN, STOPT MET HET CREËREN VAN DUURZAAM PERSPECTIEF”

KNIKKER

“WIE STOPT MET ONTWIKKELEN, STOPT MET HET CREËREN VAN DUURZAAM PERSPECTIEF”

KNIKKER