Terug naar blogs

Nederland/ 2 april 2020

ONDERNEMEN & UWV REGELINGEN VOOR STARTENDE ONDERNEMERS

Geplaatst door Rik Nijkamp

Deel deze blog:

Als ondernemerscoaches begrijpen wij dat door het coronavirus, de daaruit voortvloeiende lokale- en internationale maatregelen en de gevolgen hiervan op de wereldeconomie, de plannen die je had voor het opstarten van een eigen onderneming er mogelijk plotsklaps heel anders uitzien.

De gevolgen van de huidige crisis op de korte- en langere termijn zullen aanzienlijk zijn voor de hele samenleving. Er zullen echter ook grote verschillen ontstaan tussen de verschillende sectoren van het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs en de overheden. Wat de gevolgen van de huidige en toekomstige ontwikkelingen zijn voor jou specifieke situatie en welke vragen je daardoor nu allemaal op je af ziet komen, kunnen wij als ondernemerscoaches van Smart Group niet allemaal inschatten en beantwoorden.

Maak een goede analyse van je financiële situatie. Wat komt er binnen en gaat er nog binnenkomen, welke uitgaven heb ik en wat zijn mijn financiële buffers om tijdelijk zaken te overbruggen. Kun je eventueel zaken uitstellen, verspreiden in de tijd, besparen op niet direct noodzakelijke kosten etc.. Inzicht in je eigen situatie geeft rust en duidelijkheid. Het geeft je ook de kans om tijdig te reageren en oplossingen te zoeken en aan te kloppen bij overheid en/of gemeente als dat nodig mocht zijn. Je Smart coach kan je helpen met deze financiële inventarisatie mocht je dat willen.

Ieder mens is uniek en iedere (nieuwe) onderneming ook. Er is geen algemeen antwoord te geven voor ieders specifieke situatie. Neem daarom gerust contact op met je persoonlijke coach van de Smart Group en bespreek de vraagstukken die op je afkomen. Moet ik überhaupt nog wel starten als eigen ondernemer of is een baan toch beter? Kan ik zaken faseren en in een ander ritme uitvoeren? Wat zijn de gevolgen voor de specifieke sector waarin ik actief ben? Wat hebben de huidige ontwikkelingen voor een effect op mijn WW uitkering? We kunnen nog wel even doorgaan, maar we hebben zeer zeker nog niet op alle vragen een antwoord.

In de bijlage hebben we ter informatie een aantal mogelijke situaties beschreven die op je van toepassing kunnen zijn in kader van een aan te vragen of een al lopende WW uitkering. Lees deze rustig door. Blijf rustig, gezond en kalm en laat je zo goed mogelijke informeren. Neem geen overhaaste beslissingen en maak gebruik van alle mogelijkheden die de overheid je nu en in de toekomst aanreikt. Wij denken ook graag met je mee dus neem bij vragen gerust contact met ons op: Met je persoonlijke coach, via info@smartgroup.nl of 073 657 10 10.

Download