Smartgroup
{ }

“Smart een professionele partner”

Professionele partner Mijn ervaringen met de SMART Group ten tijde van het project Friesland Bank zijn zonder meer erg positief te noemen. De vertegenwoordigers van SMART hebben in een vroegtijdig stadium meegedacht over de aanpak van de verschillende mobiliteits-issues en hebben initiatieven genomen om te komen tot een verantwoorde en gedegen uitvoering van de verschillende acties in het kader van de loopbaanproblematieken. Zij zijn daarin een creatieve, flexibele en zeker ook een professionele partner gebleken. Het is met name de menselijke maat, waarin de SMART Group en dus ook haar adviseurs, het verschil maakt. Tijd vrij maken vóór en aandacht schenken áán de individuele mens en zijn/haar specifieke situatie is, naast een groepsgewijze benadering, het kernthema van de mensen van SMART. Ik ben daardoor meerdere keren positief verrast. Wat mij betreft blijft de SMART Group met name dit laatste tot in lengte van dagen uitdragen als belangrijkste uitgangspunt in hun denken en handelen, waarbij de innovatie van nieuwe producten en diensten binnen het spectrum van arbeidsmarkt en mobiliteit natuurlijk moet blijven aansluiten bij de (regionale) maatschappelijke ontwikkelingen. door: Jan de Boer (Rabobank)

“Met professionele begeleiding naar een nieuwe baan”

Mijn huidige functie is directiechauffeur, een functie die ik eerst bij de ABN Amro en later bij Friesland Bank meer dan twintig jaar met veel plezier mocht vervullen. Daarvoor heb ik van alles gedaan op facilitair gebied, zoals huismeester, postverwerking, waardetransport etc. Tevens heb ik de opleiding kas-balie hoofdkassier gevolgd en dit een aantal jaren gedaan. Leuk werk, maar de vrijheid van het buiten zijn bleef lonken. Toen mij werd gevraagd om full-time de directie te gaan chaufferen, was de keus voor mij dan ook niet moeilijk. Het dienstverlenende karakter, de zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid passen bij mijn persoonlijkheid en maken dit voor mij een ideale baan. Ik heb het geluk gehad dat een oud-directeur die ik in het verleden heb gereden, contact met mij zocht toen bekend werd dat Friesland Bank zou worden opgeheven. Dit contact heeft er uiteindelijk in geresulteerd, dat mij een jaarcontract is aangeboden als directiechauffeur bij een partner van Boer en Croon en ik weer aan de slag ben! Als je werkloos bent geworden, dan moet je dat eerst verwerken en dat gaat gepaard met ups en downs. Je schaamt je er haast voor aan familie en vrienden/buren te vertellen dat je geen werk meer hebt. Het is een rouwproces waar je eerst doorheen moet. Als je dan met lotgenoten lief en leed kunt delen, dan geeft dat herkenning en maakt dat je verder kan. Ik spreek voor mijzelf uiteraard, maar ben er van overtuigd dat een positieve instelling, met een professionele begeleiding daarbij, uiteindelijk resultaat zal opleveren bij een zoektocht naar een nieuwe baan. Wilma Meijerhof was mijn adviseur en met haar heb ik een goede en open band kunnen opbouwen waarbij ik alle steun en medewerking heb ervaren. Wilma is een prima adviseur, zeer kundig en menselijk en ik heb veel aan haar gehad! Alle trainers/coaches zijn professionals en dat merk je. Dat een ieder van ons door een emotioneel proces heen moest en dat op zijn eigen manier uitte, hoeft geen betoog. De trainers wisten hier goed op in te spelen en boden waar nodig ondersteuning en begrip. Zowel in groepsverband als individueel is er naast de opdrachten alle ruimte voor eigen inbreng tijdens de sessies. De openheid, resultaatgerichtheid en ook de humor zal mij altijd bijblijven. Samengevat, je moet het zelf doen….maar de steun in de rug van SMART Group kan de beslissende doorslag geven in de zoektocht naar ander werk! Rieks Bartels, directiechauffeur

“Een overstap naar zelfstandig ondernemerschap”

Voor mij was de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap een goede stap. Na 15 jaar Friesland Bank was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die kwam, via mijn nicht, in de vorm van zelfstandig JEMAKO distributiepartner, ik verkoop en adviseer hoogwaardige reinigings- en onderhoudsproducten zowel particulier als zakelijk, een Duitse firma. Ik ben in augustus 2013 gestart, toen ik nog werkte bij Friesland Bank. Jemako werkt uitsluitend via lokale ditributeurs, die hun eigen netwerk op moeten bouwen. Compleet anders dus dan op een klantenservice werken. Nu moet ik proactief de boer op. Dat was in het begin best eng, en nu soms nog wel. Maar het gaat boven verwachting goed. Ik richt me vooral op de zakelijke MKB-markt, en ik heb gemerkt dat ondernemen een kwestie is van durven en doen! Zodra ik ergens binnenkom, geef ik mijn ogen goed de kost, en vaak geeft dat aanleiding om de ondernemer enkele tips te geven. Dat leidt vaak tot meer. En de kwaliteit van de producten van Jemako zijn zo goed, dat de meesten ook direct enthousiast zijn over de resultaten. De begeleiding vanuit Smart heeft zeker geholpen, met name als het ging om het opbouwen van een netwerk op de zakelijke markt. Ik heb veel tips en ideeën gekregen die me verder hebben gebracht. Mijn inkomen is nu al ongeveer op het niveau van wat ik had bij de Friesland Bank en ik ben nog maar net begonnen! Ik ben dus erg blij met de beslissing voor mezelf te beginnen, vooral omdat ik in het afgelopen jaar meer geleerd heb en gegroeid ben dan de afgelopen 15 jaar bij de Friesland Bank. Anja Tijsma, zelfstandig JEMAKO distributiepartner

“Wij hebben in Smart Group een partner gevonden”

Op Stoom is een organisatie met lef en probeert zich te onderscheiden door bijzondere kinderopvang te bieden. Voor personeel biedt Op Stoom een inspirerende werkomgeving aan waarbij wij het belangrijk vinden om te blijven ontwikkelen. Wij hebben in de Smart Group een partner gevonden die ons de handen en voeten heeft gegeven voor het houden van een goed gesprek aan de hand van de competentiemeting. Deze is door alle pedagogisch medewerkers bij Op Stoom gemaakt.

“Mijn hobby – mijn beroep”

Ik geloof dat ieder mens wel een droom in zich heeft die het waard is na te streven en dat hoeft zeker niet een idealistische of artistieke droom te zijn zoals de mijne. Uiteindelijk komt het maar op één vraag neer: Durf je te geloven in jezelf?

“Een eigen bedrijf – een spannende periode”

Het is prettig om tijdens zo’n periode een sparringpartner van Smart Group te hebben. De meest uiteenlopende zaken zijn de revue gepasseerd: van VAR verklaring tot tariefsonderhandelingen, van verzekeringen tot het gunnen van vrije tijd voor jezelf en het onderhouden van je contacten en relaties binnen je netwerk.

Specialismen en expertises

 • Futuring people

  Mobiliteit

  Mobiliseren is anticiperen. We helpen mensen van werk naar werk en duurzaam besef van eigen verantwoordelijkheid voor morgen.

  Lees meer
 • Futuring business

  Mobiliteit

  Kijken naar kansen en mogelijkheden. Altijd met één doel: zoveel mogelijk resultaat voor organisatie en medewerker.

  Lees meer
 • Interim- en Projectmanagement

  Mobiliteit

  Een interim van Smart
  komt altijd met meer.

  Lees meer
 • Sustainability

  Mobiliteit

  Een specialisme dat alle andere diensten volledig doorkruist. Futuring people gaat per definitie over duurzame inzetbaarheid.

  Lees meer
Sidebar