Maak werk van ander werk

Zelf nieuw werk zoeken kan al lastig zijn. En als je op zoek bent naar een compleet andere invulling van je werk omdat je echt iets anders wilt, is dit helemaal een uitdaging. Misschien. Misschien ook niet. Bij Smart Group begeleiden we al 30 jaar werknemers die op zoek zijn naar nieuw werk. En we vonden samen met hen al 30 jaar een andere baan voor ze. Soms met een vergelijkbare functieomschrijving. Vaak een hele andere. Soms bij dezelfde werkgever. Vaak bij een nieuwe.

Een andere baan, ander werk, waar je weer helemaal van opbloeit, is natuurlijk van grote waarde. Dit is voor de lange termijn veel beter voor je. Kijk even naar nu: zat of zit je nog op de juiste plek? Met genoeg uitdagingen? Denk je wel eens na over nieuw perspectief? Zou het anders kunnen? Bij Smart Group begeleiden we je in je zoektocht. Kijken meteen naar wat je in huis hebt en waarvoor jouw skills uitermate geschikt kunnen zijn. We coachen je. Ondersteunen je met een goede CV, een goede sollicitatiebrief en het solliciteren zelf. We geven inzicht in de vacatures die voor jou gemaakt zijn en waar jij een lach van op je gezicht krijgt.

Dans op het ritme van de tijd

Wij willen heel graag dat jij gaat dansen op het ritme van de tijd. Dat je wendbaar wordt. Niet per se ‘vastzit’ aan een werkgever. Niet afhankelijk bent maar het heft in eigen hand hebt en houdt. Met onze ervaring in hoe organisaties overleven en weer opbouwen, hebben we heel veel kennis samengebracht de afgelopen 30 jaar. Voor mensen in de arbeidsmarkt die toe zijn – gedwongen of niet – aan een nieuwe invulling van hun carrière bieden wij hulp. Met ultra-praktische tips en een menselijke benadering. Boven alles willen wij dat mensen en organisaties respectvol met elkaar omgaan.

TEVREDEN KANDIDATEN OVER SMART GROUP

WAAROM KIEZEN VOOR SMART GROUP

Wij brengen vertrouwen terug bij mensen die een nieuwe stap in hun carrière willen – of moeten – maken. We staan ze bij en begeleiden ze in de nieuwe fase van hun loopbaan. Zo hebben we al bijna 30.000 mensen nieuw toekomstperspectief gegeven.

Smart Group staat bekend om de persoonlijke begeleiding van werknemers. Vooral in de leeftijdsgroep van 45+. Het is één van de redenen waarom onze klanttevredenheid zo hoog scoort. We luisteren goed. Stellen de juiste vragen. We sparren, stimuleren, motiveren. Spreekt jou dit aan? Door jou te helpen, leer je een nieuwe koers uit te zetten. Binnen je huidige organisatie. Of daarbuiten. Door je te begeleiden, kan je weer actie ondernemen.

SMART LOOPBAANCOACHES

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDER WERK

Outplacement is een verzameling van ondersteunende diensten en instrumenten om een deelnemer na ontslag te begeleiden naar nieuw perspectief. Dit kan naar nieuw werk of zelfstandig ondernemerschap zijn. Outplacement noemen wij liever een ‘van werk naar werk’-traject of van ‘werk naar ondernemerschap’-traject.

De kans op het vinden van een nieuwe baan neemt aanzienlijk toe wanneer een outplacementtraject wordt gevolgd. Het opnieuw krijgen van een nieuwe baan is niet voor iedereen gemakkelijk. Banen zijn er genoeg wordt vaak gezegd. Maar ‘wie zit er nu op mij te wachten’, vragen velen zich af. Via een outplacementtraject helpen we deelnemers met het vinden, krijgen en houden van de nieuwe baan.

Een outplacementtraject is de optelsom van stappen en activiteiten die horen bij het begeleiden van deelnemers naar nieuw werk of zelfstandig ondernemerschap. Een traject bij Smart Group biedt:

 • Een goede kennismaking en intake
 • Verkenning van wat nodig is om nieuw perspectief te creëren
 • Inzicht in eigen kwaliteiten en affiniteiten
 • Eventueel ondersteuning bij het verwerken van het verlies van de baan
 • Welke kansen zijn er op de arbeidsmarkt?
 • Plan van aanpak gericht op het vinden van werk of zelfstandig ondernemerschap
 • Opstellen van een perfecte CV en Brief
 • Perfect gebruik Social media (LinkedIn) en netwerken
 • Ondersteuning en begeleiding bij het zoeken naar passend werk
 • Ondersteuning en begeleiding bij solliciteren en het sollicitatiegesprek

De snelheid van het vinden van nieuw perspectief en de kwaliteit ervan neemt aanzienlijk toe wanneer een outplacementtraject wordt gevolgd. Veel mensen zien er tegenop om te solliciteren en op zoek te moeten naar een nieuwe werkgever en een passende baan. Begeleiding door een adviseur die je terzijde staat met advies, tips, praktische voorbeelden en slimme technieken, biedt ondersteuning die je goed kunt gebruiken. Het solliciteren is al spannend genoeg. Fijn als je geen zorgen hebt rondom alle zaken die nodig zijn om je goed voor te bereiden en je goed te presenteren. Je moet het natuurlijk wel zelf doen maar met de steun van de ervaren adviseur gaat het zeker lukken.

Met outplacement van Smart Group krijgt iedere deelnemer kans om met behulp van onze begeleiding een nieuwe werkkring te vinden en de loopbaan verder vorm te geven. Onze begeleiding is erop gericht perspectief te creëren voor de toekomst. Perspectief waar een deelnemer blij van wordt.

Wij adviseren bij:

 • Het analyseren van competenties en drijfveren aan de hand van onze unieke affiniteitenmeting of andere professionele instrumenten
 • Het opzetten van een effectief plan van aanpak
 • Het solliciteren met o.m. Social media (LinkedIn)
 • Het maken van een perfecte CV en de perfecte motivatie
 • Het optimaal netwerken
 • Het inzetten van Smart Group Jobport bij het vinden van een nieuwe baan
 • Het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en begeleiding gedurende het sollicitatieproces
 • Wij begeleiden u totdat de passende baan is gevonden; de beste manier om het verlies van de vorige baan te verwerken
 • Wij beseffen dat ontslag een ingrijpende ervaring is en in onze begeleiding staan we stil bij de verwerking ervan
 • Wij zetten een deelnemer in zijn of haar kracht en helpen met het vinden van de motivatie
 • Een deelnemer volgt praktische (online) workshops en trainingen
 • De deelnemer krijgt persoonlijke aandacht en een eigen vaste loopbaanadviseur
 • Via Smart Group Jobport krijgt een deelnemer dagelijks passende vacatures toegezonden
 • Smart Group stelt haar netwerk beschikbaar

IK WIL DIRECT EEN AFSPRAAK PLANNEN

Nieuw perspectief vinden en vertrouwen in de toekomst terugkrijgen, is misschien wel het mooiste dat er bestaat. Wij kunnen je daarbij helpen. Omdat we naast je staan. Neem contact met ons op.

Neem direct actie

Liever telefonisch contact? 073 – 657 10 10

“COACHEN IS AANDACHT GEVEN, NIET HET PROBLEEM VOOR DE ANDER OPLOSSEN.”

KNIKKER

“COACHEN IS AANDACHT GEVEN, NIET HET PROBLEEM VOOR DE ANDER OPLOSSEN.”

KNIKKER