Een ontwikkel traject bij Smart Group

De huidige coronacrisis zal zoals het er nu uitziet nog meer banen op de tocht zetten. Wellicht staat ook jouw baan op de tocht, of vraag je jezelf af “Is het dit nu?”. Of is het nu de tijd om zicht te krijgen op mijn nieuw loopbaanperspectief. Is dit herkenbaar voor jou? Lees dan wat het ontwikkeltraject van Smart Group voor jou kan betekenen.

Een aantal highlights van het loopbaantraject bij Smart Group

 • Het is goed te weten dat het loopbaanadvies kan worden aangevraagd door alle werknemers, ZZP-ers, flexwerkers en werkzoekenden vanaf 18 jaar.
 • De loopbaantrajecten gaan uit van jouw vraag. Van concrete stappen op weg naar ander werk tot het verbeteren van je eigen onderneming. Onze loopbaancoach speelt in op jouw actuele situatie en zet daarbij alle middelen in die wij tot onze beschikking hebben.
 • Op basis van persoonlijk contact brengt de loopbaancoach je wensen ten aanzien van je verdere loopbaan in kaart.
 • Daarnaast krijg je toegang tot de meest moderne platforms om werk te maken van je werk! En vanzelfsprekend, helemaal coronaproof!

Het Smart Group loopbaantraject levert je het volgende op:

 1. Krijg inzicht in je interesses, affiniteiten, competenties en banen die beschikbaar zijn.
 2. Maak een analyse van je mogelijkheden
 3. Ontvang een gericht loopbaanadvies
 4. Maak een concreet actieplan dat koers zet richting je droombaan
 5. Ontdek dat de kracht in jezelf schuilt!

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen en wil je meer te weten komen over de loopbaantrajecten via Smart Group, stuur dan een email naar info@smartgroup.nl of bel 073-6571010. De loopbaancoach neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op.

TEVREDEN KANDIDATEN OVER SMART GROUP

WAAROM KIEZEN VOOR SMART GROUP

Wij brengen vertrouwen terug bij mensen die een nieuwe stap in hun carrière willen – of moeten – maken. We staan ze bij en begeleiden ze in de nieuwe fase van hun loopbaan. Zo hebben we al bijna 30.000 mensen nieuw toekomstperspectief gegeven. Mensgericht, tijdsbewust en met ontzettend veel ervaring als het gaat om arbeidsmobiliteit.

 • 4 uur persoonlijk contact waarin je mogelijkheden en de resultaten uit de testen worden besproken.
 • Digitale cliënt portal met daarin verschillende apps. De portal zorgt er ook voor dat we persoonlijke berichten en resultaten van metingen veilig kunnen uitwisselen.
 • Online Arbeidsmarktscan die inzicht geeft in je arbeidsmarktpositie en advies geeft over kansrijke beroepen voor jou. En eventueel een Interessetest, persoonlijkheidstest & fotovakgebieden test of een screening arbeidsmarktmogelijkheden.
 • Toegang tot Smart Group Jobport. Een online vacaturebank met alle vacatures in Nederland van de afgelopen 12 maanden en overzicht van alle werkgevers met vacatures. Bij jou in de buurt maar ook per branche of soort werk.
 • Smart learning Portal – een online learning portal waarmee je de vragen beantwoordt; wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en waar pas ik?

SMART LOOPBAANCOACHES

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER LOOPBAANADVIES

Loopbaanadvies is voor iedereen die werkt of wil gaan werken. En wij helpen je er graag mee omdat we een zinvolle bijdrage willen leveren aan jou en eventueel je organisatie om het werk ook leuk te (blijven) vinden. Loopbaanadvies is bedoeld om je persoonlijk en professioneel te laten groeien en ontwikkelen binnen je loopbaan. Waarop, hangt natuurlijk sterk af van jouw loopbaanvraagstuk en jouw ambities.
Bij een loopbaanadvies ontvangt een deelnemer begeleiding bij zijn of haar loopbaan. Loopbaanadvies kan helpen om keuzes te maken die eraan bijdragen dat iemand weer of meer plezier heeft in zijn of haar werk. Loopbaanadvies kan handig zijn om bij problemen, obstakels en belemmeringen op het werk, maar ook bij persoonlijke ontwikkeling, herintreding op de arbeidsmarkt en bij het maken van een carrièreswitch een loopbaanadviseur in te schakelen.
Bij een loopbaanadvies doorloop je eerst 3 belangrijke basisvragen.

 1. Wie ben ik?
 2. Wat wil ik?
 3. Wat kan ik?

En als je dat vervolgens vergelijkt met waar je nu staat, kunnen we verkennen wat je te doen staat als nu niet alles naar wens is. Hoe kan je zaken verbeteren in je huidige werk bijvoorbeeld waardoor het beter past? Wat kan je doen om aanpassingen in je werkomstandigheden te bevorderen?

De adviseur helpt jou met het krijgen van inzicht in je loopbaan. Je voert gesprekken over je loopbaanvraag. Je maakt samen een plan van aanpak afhankelijk van jouw vraag en situatie. Door op te schrijven wat je te doen staat en hoe je dat gaat aanpakken, creëer je grip op je loopbaan. Door dit te doen kan je, met hulp van de adviseur, het geplande pad gaan inslaan en de aanpak eventueel bijstellen als dat nodig is.

Een loopbaanadvies is effectief als er sprake is van inzet van de deelnemer en een vertrouwensrelatie met de adviseur. Het loopbaantraject gaat om inzicht verkrijgen in de loopbaanvraagstukken waar je tegenaan loopt. Je leert de patronen te herkennen en doorbreken. Dit kan betekenen dat er verandering moet optreden. Die verandering moet uit jezelf komen. Anders is het loopbaantraject niets meer dan vrijblijvend praten over werk en bijkomende zaken. Veiligheid om je verhaal te kunnen vertellen, is daarbij essentieel. Vertrouwen in de loopbaanadviseur is daarom een randvoorwaarde. Bij Smart Group is daarom de klik tussen adviseur en deelnemer van groot belang. Een vrijblijvende, kosteloze, kennismaking is daarom altijd mogelijk.

Natuurlijk kan je het zelf. Je moet het uiteindelijk ook zelf doen. De loopbaanadviseur helpt je daarmee. En alleen als jij dat nodig vindt. Denk daarover vooraf goed na. Heb je geen advies nodig, geen punt. Weet je het allemaal niet zeker of ben je op zoek naar een deskundige op het gebied van werk, werkplezier en de arbeidsmarkt, dan is een loopbaanadviseur misschien iets voor je.

Dat zou je kunnen denken. Zeker niet. Het is concreet, doelgericht en zakelijk. En daarin speel jij als persoon, met je eigen emoties, dromen en ambities een belangrijke rol. Dat is hard werken. Je voert serieuze gesprekken over je werk om helderheid te krijgen waar je precies tegenaan loopt. De adviseur luistert en stelt vragen. Dit helpt jou aan de inzichten die je nodig hebt om de vervolgstappen te zetten.

De loopbaanadviseur is er voor iedereen en voor alle loopbaanvragen. Of je nu wilt sparren over je ideeën of dat je vastloopt in je werk.

 • Welke affiniteiten en voorkeuren heb jij?
 • Welke drijfveren heb je?
 • Wat zijn jouw sterkere kanten en wat je leerpunten?
 • Welke talenten wil je verder ontplooien?
 • Wat maakt jou gelukkig? Waarvan krijg jij energie en waarvan niet?
 • Hoe beoordeel jij jezelf in je werk? Hoe streng ben jij voor jezelf?
 • Waarin ben je goed en wat zijn je ontwikkelpunten en wat ga je niet (meer) leren?
 • Welke taken en rollen passen bij jouw persoon om je prettig te voelen in je werk- en werkomgeving?
 • Hoe vertaal je dit naar je werk?

IK WIL EEN ONTWIKKELADVIES AANVRAGEN

Nieuw perspectief vinden en vertrouwen in de toekomst terugkrijgen, is misschien wel het mooiste dat er bestaat. Wij kunnen je daarbij helpen. En dat kan nu ook nog helemaal kosteloos! Als dat geen cadeau is. Neem contact met ons op.

Ontwikkeladvies aanvragen

Liever telefonisch contact? 073 – 657 10 10

“DE LANGE ADEM WINT HET VAN HET KORTE GEHIJG.”

KNIKKER

“DE LANGE ADEM WINT HET VAN HET KORTE GEHIJG.”

KNIKKER