DUURZAME INZETBAARHEID

Werken moet leuk zijn. Interessant zijn. Blijvend jouw ding zijn. En dat is lang niet altijd het geval. Een belangrijk aandeel hierin, heb jijzelf. De organisatie waar je werkt, speelt een grote rol en de markt waarin jouw organisatie zich begeeft uiteraard ook. Maar jij hebt de hoofdrol. In meerdere opzichten.

Om ervoor te zorgen dat je duurzaam inzetbaar blijft, is het goed om op de juiste momenten stil te staan bij je loopbaan. Een loopbaanadviseur kan je hierbij coachen. Vormt de organisatie waar je nu werkt de juiste plek? Past het bij je skills? Wat zijn je competenties? Hoe zit het met je persoonlijke ontwikkeling? Heb je werkgeluk? Groeit de organisatie net zo hard als jij met jouw capaciteiten? Is er een groeipad? Is het tijd voor een loopbaanscan? Smart Group helpt bij outplacement en ondersteunt in loopbaanbegeleiding. Om duurzaam inzetbaar te blijven.

Meld je aan

Het maximum aantal ontwikkeladvies-trajecten ‘NL leert door’ is bereikt en je kunt dus op dit moment geen gebruik maken van de overheidssubsidie. Meld je alvast wel bij ons aan, want we verwachten begin 2021 een vervolg hierop. Wij houden je dan op de hoogte.

Liever telefonisch contact? 073 – 657 10 10

DANS OP HET RITME VAN DE TIJD

Wij willen heel graag dat jij gaat dansen op het ritme van de tijd. Dat je wendbaar wordt. Niet per se ‘vastzit’ aan een werkgever. Niet afhankelijk bent maar het heft in eigen hand hebt en houdt. Met onze ervaring in hoe organisaties overleven en weer opbouwen, hebben we heel veel kennis samengebracht de afgelopen 30 jaar. Voor mensen in de arbeidsmarkt die toe zijn – gedwongen of niet – aan een nieuwe invulling van hun carrière bieden wij hulp. Met ultra-praktische tips en een menselijke benadering. Boven alles willen wij dat mensen en organisaties respectvol met elkaar omgaan.

TEVREDEN KANDIDATEN
­ OVER SMART GROUP

Mijn coach was het belangrijkste voor me. Ik had volledig vertrouwen in haar. Kon ook mijn kwetsbare kant laten zien. Ze gaf me het gevoel dat ik het kon. Heb daardoor een goed traject doorlopen.
- Maurice
Wat ik iedereen wil meegeven. Blijf bij jezelf. Het gaat om jou. Het gaat niet om de ander maar om waarvan jij energie krijgt en wat jij graag wilt.
- Karin
Smart Group heeft mij op een rustige en consistente manier geholpen. En ze hebben mij gestimuleerd om mezelf goed te presenteren en na te denken over mijn toekomst. Dat is heerlijk gegaan.
- Jeroen

WAAROM KIEZEN VOOR SMART GROUP

Wij brengen vertrouwen terug bij mensen die een nieuwe stap in hun carrière willen – of moeten – maken. We staan ze bij en begeleiden ze in de nieuwe fase van hun loopbaan. Zo hebben we al bijna 30.000 mensen nieuw toekomstperspectief gegeven.

Smart Group staat bekend om de persoonlijke begeleiding van werknemers. Vooral in de leeftijdsgroep van 45+. Het is één van de redenen waarom onze klanttevredenheid zo hoog scoort. We luisteren goed. Stellen de juiste vragen. We sparren, stimuleren, motiveren. Spreekt jou dit aan? Door jou te helpen, leer je een nieuwe koers uit te zetten. Binnen je huidige organisatie. Of daarbuiten. Door je te begeleiden, kan je weer actie ondernemen.

SMART LOOPBAANCOACHES

Veelgestelde vragen
over loopbaanadvies

Loopbaanadvies is voor iedereen die werkt of wil gaan werken. En wij helpen je er graag mee omdat we een zinvolle bijdrage willen leveren aan jou en eventueel je organisatie om het werk ook leuk te (blijven) vinden. Loopbaanadvies is bedoeld om je persoonlijk en professioneel te laten groeien en ontwikkelen binnen je loopbaan. Waarop, hangt natuurlijk sterk af van jouw loopbaanvraagstuk en jouw ambities.

Bij een loopbaanadvies ontvangt een deelnemer begeleiding bij zijn of haar loopbaan. Loopbaanadvies kan helpen om keuzes te maken die eraan bijdragen dat iemand weer of meer plezier heeft in zijn of haar werk. Loopbaanadvies kan handig zijn om bij problemen, obstakels en belemmeringen op het werk, maar ook bij persoonlijke ontwikkeling, herintreding op de arbeidsmarkt en bij het maken van een carrièreswitch een loopbaanadviseur in te schakelen.

Bij een loopbaanadvies doorloop je eerst 3 belangrijke basisvragen.

 1. Wie ben ik?
 2. Wat wil ik?
 3. Wat kan ik?

En als je dat vervolgens vergelijkt met waar je nu staat, kunnen we verkennen wat je te doen staat als nu niet alles naar wens is. Hoe kan je zaken verbeteren in je huidige werk bijvoorbeeld waardoor het beter past? Wat kan je doen om aanpassingen in je werkomstandigheden te bevorderen?

De adviseur helpt jou met het krijgen van inzicht in je loopbaan. Je voert gesprekken over je loopbaanvraag. Je maakt samen een plan van aanpak afhankelijk van jouw vraag en situatie. Door op te schrijven wat je te doen staat en hoe je dat gaat aanpakken, creëer je grip op je loopbaan. Door dit te doen kan je, met hulp van de adviseur, het geplande pad gaan inslaan en de aanpak eventueel bijstellen als dat nodig is.

Een loopbaanadvies is effectief als er sprake is van inzet van de deelnemer en een vertrouwensrelatie met de adviseur. Het loopbaantraject gaat om inzicht verkrijgen in de loopbaanvraagstukken waar je tegenaan loopt. Je leert de patronen te herkennen en doorbreken. Dit kan betekenen dat er verandering moet optreden. Die verandering moet uit jezelf komen. Anders is het loopbaantraject niets meer dan vrijblijvend praten over werk en bijkomende zaken. Veiligheid om je verhaal te kunnen vertellen, is daarbij essentieel. Vertrouwen in de loopbaanadviseur is daarom een randvoorwaarde. Bij Smart Group is daarom de klik tussen adviseur en deelnemer van groot belang. Een vrijblijvende, kosteloze, kennismaking is daarom altijd mogelijk.

Natuurlijk kan je het zelf. Je moet het uiteindelijk ook zelf doen. De loopbaanadviseur helpt je daarmee. En alleen als jij dat nodig vindt. Denk daarover vooraf goed na. Heb je geen advies nodig, geen punt. Weet je het allemaal niet zeker of ben je op zoek naar een deskundige op het gebied van werk, werkplezier en de arbeidsmarkt, dan is een loopbaanadviseur misschien iets voor je.

Dat zou je kunnen denken. Zeker niet. Het is concreet, doelgericht en zakelijk. En daarin speel jij als persoon, met je eigen emoties, dromen en ambities een belangrijke rol. Dat is hard werken. Je voert serieuze gesprekken over je werk om helderheid te krijgen waar je precies tegenaan loopt. De adviseur luistert en stelt vragen. Dit helpt jou aan de inzichten die je nodig hebt om de vervolgstappen te zetten.

De loopbaanadviseur is er voor iedereen en voor alle loopbaanvragen. Of je nu wilt sparren over je ideeën of dat je vastloopt in je werk.

 • Welke affiniteiten en voorkeuren heb jij?
 • Welke drijfveren heb je?
 • Wat zijn jouw sterkere kanten en wat je leerpunten?
 • Welke talenten wil je verder ontplooien?
 • Wat maakt jou gelukkig? Waarvan krijg jij energie en waarvan niet?
 • Hoe beoordeel jij jezelf in je werk? Hoe streng ben jij voor jezelf?
 • Waarin ben je goed en wat zijn je ontwikkelpunten en wat ga je niet (meer) leren?
 • Welke taken en rollen passen bij jouw persoon om je prettig te voelen in je werk- en werkomgeving?
 • Hoe vertaal je dit naar je werk?