Je eigen bedrijf starten?

Heb je wel eens nagedacht over een eigen bedrijf? Als je toch op zoek gaat (of moet gaan) naar een nieuwe baan, zou dit dan in jouw situatie ook een eigen bedrijf kunnen zijn? Ondernemer worden. In plaats van werknemer. Wij kunnen je bij Smart Group vertellen dat dit vaker voorkomt dan je zult denken.

Voor jezelf beginnen. Heb je de skills? Waar liggen je talenten? Wij begeleiden werknemers in hun route naar hun eigen bedrijf. Er zijn zelfs hybride vormen denkbaar. Wij nemen je mee in al je vragen. Hoe start je? Hoe bouw je je eigen bedrijf. Wat kan ik? Waar liggen de kansen? Wat is haalbaar?

Dans op het ritme van de tijd

Wij willen heel graag dat jij gaat dansen op het ritme van de tijd. Dat je wendbaar wordt. Niet per se ‘vastzit’ aan een werkgever. Niet afhankelijk bent maar het heft in eigen hand hebt en houdt. Met onze ervaring in hoe organisaties overleven en weer opbouwen, hebben we heel veel kennis samengebracht de afgelopen 30 jaar. Voor mensen in de arbeidsmarkt die toe zijn – gedwongen of niet – aan een nieuwe invulling van hun carrière bieden wij hulp. Met ultra-praktische tips en een menselijke benadering. Boven alles willen wij dat mensen en organisaties respectvol met elkaar omgaan.

TEVREDEN KANDIDATEN OVER SMART GROUP

WAAROM KIEZEN VOOR SMART GROUP

Wij brengen vertrouwen terug bij mensen die een nieuwe stap in hun carrière willen – of moeten – maken. We staan ze bij en begeleiden ze in de nieuwe fase van hun loopbaan. Zo hebben we al bijna 30.000 mensen nieuw toekomstperspectief gegeven.

Smart Group staat bekend om de persoonlijke begeleiding van werknemers. Vooral in de leeftijdsgroep van 45+. Het is één van de redenen waarom onze klanttevredenheid zo hoog scoort. We luisteren goed. Stellen de juiste vragen. We sparren, stimuleren, motiveren. Spreekt jou dit aan? Door jou te helpen, leer je een nieuwe koers uit te zetten. Binnen je huidige organisatie. Of daarbuiten. Door je te begeleiden, kan je weer actie ondernemen.

SMART ONDERNEMERS COACHES

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ONDERNEMEN

De ondernemerscoach helpt je om het proces om te komen tot zelfstandig ondernemerschap te doorlopen. Zowel aan de persoonlijke als aan de zakelijke kant. De coacht inventariseert wat je sterke en minder sterke ondernemersvaardigheden zijn. De coach stimuleert je om het beste uit jezelf te halen en wil bijdragen aan een stabiel en winstgevend bedrijf. De coach bespreekt ook met je hoe je om gaat met tegenslagen.

Vragen en thema’s waarbij de coach kan ondersteunen:

 • Financiële en bedrijfsvoering vraagstukken
 • Acquisitie en marketing. Hoe werf en behoud ik klanten?
 • Inspelen op de marktomstandigheden
 • Communicatieplan
 • Hoe creëer ik groei?

Alle ondernemerscoaches van Smart Group zijn zelf ondernemer. Zij kennen de klappen van de zweep en de tucht van de markt. Zij beschikken daarnaast allen over hun eigen specialisatie en netwerk. Smart Group heeft coaches met ervaring in de horeca, industrie, zakelijke dienstverlening, onderwijs, techniek, financiële administratie en persoonlijke dienstverlening. De coach heeft kennis van de ondernemersvraagstukken, beschikt over uitstekende contacten en netwerken en is op de hoogte van de laatste wetgeving, regelingen
en subsidies.

Je gaat inderdaad een bedrijf starten en wordt daarmee ondernemer. En als je geen personeel in dienst hebt dan wordt dat vaak zzp-er genoemd. In dat geval ben je als privépersoon de ondernemer. Overigens is het ook herhaaldelijk voorgekomen dat er een management buy-in of overname plaatsvond.

Niet alleen een plan! We starten met een ondernemersscan; waar zitten je sterke en zwakke punten en hoe verhoudt zich dat tot je plannen. Je doet een imago onderzoek gevolgd door het ‘op’ harden van je eigen propositie. In de meerdaagse ondernemersklas, onderdeel van het traject, met andere startende ondernemers werken we aan je propositie en een businessplan waarin je je plannen uiteenzet en onderbouwd.

Jouw eigen plan is een nuttig handvat voor jou als ondernemer. Bij de start, maar ook om er later op terug te kunnen vallen. Het maken van een plan helpt je om grip te krijgen op je nieuwe bedrijf en de uitdagingen die ermee samenhangen. Je dwingt jezelf na te denken over alle onderdelen:

 • Je brengt je zakelijke kansen in kaart
 • Je krijgt je risico’s goed in beeld
 • Je weet wie je potentiële klanten zijn
 • Je bent op de hoogte van relevante marktontwikkelingen

Je maakt meer indruk op mogelijke investeerders

Klanten zijn het belangrijkste kapitaal van een ondernemer. Een opdrachtgever zorgt voor een klus en betaald te daarvoor. Het vinden en behouden van klanten is een van de belangrijkste ondernemerstaken. En je moet voortdurend werken aan nieuwe klanten. We helpen je er graag bij. Hoe kun jij je onderscheiden tussen alle andere ondernemers. We hebben een paar sleutelbegrippen:

 • Kwaliteit wint altijd
 • Creëer tevreden klanten
 • Bouw een netwerk
 • Zorg voor zichtbaarheid
 • Wees vindbaar

IK WIL DIRECT EEN AFSPRAAK PLANNEN

Nieuw perspectief vinden en vertrouwen in de toekomst terugkrijgen, is misschien wel het mooiste dat er bestaat. Wij kunnen je daarbij helpen. Omdat we naast je staan. Neem contact met ons op.

Neem direct actie

Liever telefonisch contact? 073 – 657 10 10

“REGEL MINDER, MANAGE MEER.”

KNIKKER

“REGEL MINDER, MANAGE MEER.”

KNIKKER