Mobiliteit

Smart Group, mobiliteit voor organisatie en medewerker. Wanneer een organisatie niet meer goed functioneert of niet langer past bij het toekomstbeeld, wordt het vaak onder het kopje ‘afbouwen’ geplaatst. Outplacementtrajecten vallen hier bijvoorbeeld onder, maar ‘afbouwen’ gaat verder dan dat. Het omvat alles wat een organisatie niet langer moet doen om duurzaam perspectief te creëren, waaronder functies, producten, diensten en werkprocessen die niet meer nodig zijn. Zelfs vaardigheden, attitude, cultuur en managementstijl die niet meer gewenst zijn, vallen onder ‘afbouw’.

Door deze elementen af te bouwen, kan er ruimte ontstaan ​​voor nieuwe ontwikkelingen, opbouw en nieuw perspectief. Kortom, afbouw is een belangrijke stap om een organisatie weer op het goede spoor te krijgen.

Van Werk naar Werk

“Met ons persoonlijke en op maat gemaakte mobiliteitstraject bieden wij ondersteuning aan medewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe baan of ander perspectief. Onze intake begint met het leren kennen van de kandidaat en het meten van diens affiniteiten. Vervolgens stellen wij samen met de kandidaat een plan van aanpak op in het ‘van werk naar werk contract’.

Onze aanpak omvat vaste stappen, waaronder begeleiding, bemiddeling, toetsing op haalbaarheid, sollicitatietrainingen, workshops, zelfstandig solliciteren en nazorg. Hiermee verhogen wij de kans op succesvolle plaatsing.

Wij begrijpen dat het vinden van een nieuwe baan niet voor iedereen eenvoudig is. Daarom staan wij ook naast de medewerkers en kijken we samen naar de mogelijkheden die zich voordoen. Onze expertise is afgestemd op het begeleiden van mensen van verschillende leeftijden met diverse vragen en toekomstwensen.”

De trap van succes

Van Werk naar Ondernemerschap

Bij Smart Group hebben we de afgelopen jaren honderden kandidaten succesvol begeleid van werk naar ondernemerschap. Onze ondernemerscoaches zijn zelf ook ervaren en succesvolle ondernemers, met een schat aan expertise en kennis. Het traject bestaat uit een affiniteiten- en potentieelmeting om te kijken of kandidaten geschikt zijn om ondernemer te worden, collectieve sessies en individuele coaching. In de collectieve sessies delen kandidaten kennis en ervaringen met collega-ondernemers en behandelen we diverse aspecten van ondernemerschap. Dit gebeurt meestal online. Daarnaast begeleidt de Smart ondernemerscoach kandidaten op een directe en professionele wijze bij het opstarten van hun onderneming. Dit omvat coaching, ondersteuning bij het ontwikkelen van een business plan, introductie bij potentiële bedrijven of klanten en hulp bij het aanvragen van subsidies en financiering.

Expertise ondernemerschap, mobiliteit voor organisatie en medewerker

Ervaring telt

Bij Smart Group bieden wij het programma “Ervaring telt” aan om werkgevers te helpen bij het behouden van de waarde van oudere werknemers. Deze medewerkers hebben vaak veel werk- en levenservaring die gedeeld kan worden met collega’s. Echter, werkgevers hebben soms moeite om deze medewerkers bij te houden, waardoor zij onzeker worden over hun waarde. Dit is een lastig vraagstuk waar veel werkgevers mee worstelen.

Het programma is een coproductie tussen werkgever, werknemer en Smart Group en draait om respectvolle communicatie in een organisatie. Het kan helpen om ervoor te zorgen dat oudere werknemers hun waarde behouden, niet alleen voor de organisatie maar ook voor zichzelf.

Dit onderwerp kan benaderd worden op twee manieren: als ‘business case’ of als ‘value case’. Bij de eerste aanvliegroute benadert de leiding van een organisatie het vooral vanuit een financiële invalshoek. Vaak gericht op inperking van kosten op de korte termijn. De tweede optie heeft veelal de voorkeur bij organisaties die verder kijken dan hun neus lang is. Organisaties die zich ook realiseren dat een goed HR-beleid van nú, positieve gevolgen heeft voor straks.

Als er in organisaties al een HR-instrument is opgezet voor deze groep medewerkers, dan was dit voornamelijk gebaseerd op een vitaliteitsprogramma met aandacht voor juiste voeding en frequente beweging. Smart Group en het Ervaring telt-programma kunnen een helpende hand bieden voor werkgevers die hun verantwoordelijkheid willen nemen en hun oudere werknemers willen behouden. Voor onze oplossing

Samen ontwikkelen, Duurzaam perspectief

Assessments en Scans

Smart Group heeft meer dan 33 jaar ervaring in het begeleiden, coachen en ondersteunen van duizenden mensen bij het vinden van perspectief binnen en buiten organisaties. Bij Smart Group geloven we in maatwerk, daarom hebben we intern een scala aan assessments en tests ontwikkeld die op maat zijn gemaakt voor elke individuele situatie en persoonlijkheid.

– Ons arsenaal omvat onder andere de volgende scans en assessments:

  • Loopbaanscan: ontdek waar je staat in je carrière en waar je naartoe wilt.
  • Ondernemersscan: bepaal of je geschikt bent als ondernemer en ontdek je ontwikkelpunten.
  • Affiniteitenmeting: krijg inzicht in welke vaardigheden, kennis en attituden je meebrengt.
  • Ontwikkelassessment: ontdek welke vaardigheden en skills je nodig hebt om je persoonlijke doelen te bereiken.
  • Futuring proof meting: beoordeel of je toekomstbestendig bent en wat je kunt doen om dat te blijven.
  • Duurzame inzetbaarheidsmeting: krijg inzicht in je mogelijkheden om duurzaam inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Door onze ruime ervaring en de unieke aanpak die wij hanteren, kunnen wij onze klanten helpen bij het vinden van de juiste richting en het ontwikkelen van vaardigheden om hun doelen te bereiken. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen. Specifiek voor de Kinderopvang hebben wij eigen scans en producten, meer info op onze KOV-pagina.

Case afbouw 2b
Case afbouw 2a
Case afbouw 3
previous arrow
next arrow

Heb je misschien nog vragen? Stel ze gerust!

Een van de zaken die wij echt heel belangrijk vinden, is het stellen van vragen. Ze helpen je om zaken in het juiste perspectief te zien. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op en stuur een e-mail naar info@smartgroup.nl.

“Welke vis gaat altijd met de stroom mee: Een dooie”