Duurzaam perspectief

Smart Group heeft 33 jaar ervaring in duurzaam perspectief. In onze organisatie merken we vaak dat het behouden van het oude te veel energie kost en de opbouw belemmert. Daarom hebben we al te vaak gezien dat medewerkers vasthouden aan oude gewoonten. Zelfs wanneer er nieuwe en efficiëntere manieren van werken zijn geïntroduceerd. Dit heeft geleid tot vertragingen bij de introductie van nieuwe producten en diensten. Omdat er onvoldoende innovatieve capaciteit beschikbaar was. Daarom pleiten wij ervoor om zo snel mogelijk onnodige ballast af te werpen. Zodat er voldoende energie en capaciteit in de organisatie aanwezig is om sneller en effectiever succesvol te zijn.

We zijn geen voorstander van het scheiden van afbouw– en opbouwprocessen. Want het afbouwproces duurt namelijk minimaal een jaar. Terwijl we niet willen wachten met de opbouw van de organisatie. We vinden dat er ook aandacht moet worden besteed aan de blijvers. In plaats van alleen aan de populatie die de organisatie verlaat. Omdat zij immers degenen die gevraagd zijn om de nieuwe organisatie vorm te geven. Tevens is het belangrijk om te voorkomen dat dezelfde managers die medeverantwoordelijk waren voor de ontstane situatie, opnieuw aan het roer staan bij het vormgeven van de nieuwe organisatie.

Intern ondernemerschap

Bij Smart Group weten we dat ondernemerschap de sleutel is tot het bouwen van succesvolle organisaties. Daarom zorgt onze aanpak ervoor dat goede ideeën van onderaf naar boven kunnen stromen. Zodoende kunnen zij gezien worden door iedereen en het management kan er waardevolle inzichten uithalen. We helpen medewerkers bij het ontwikkelen en realiseren van hun ideeën tot concrete producten of diensten. De organisatie moet echter ook bereid zijn om ruimte te geven aan initiatieven en deze te ondersteunen met spelregels en communicatie.

Bij Smart Group begeleiden we het proces van begin tot eind. We zorgen we voor continue monitoring van de ontwikkelingen, zowel van de medewerkers als van de organisatie. We stellen ons ten doel om goed gemotiveerde medewerkers te creëren waar een organisatie op kan bouwen. Door middel van intern ondernemerschap creëren we een cultuur van innovatie en groei, waardoor organisaties klaar zijn voor de toekomst en we duurzaam perspectief voor de organisatie en de medewerkers ontwikkelen

De trap van succes, Smart Group Duurzaam perspectief

Visie-ontwikkeling

Een succesvolle organisatie begint met een duidelijke visie. Zonder deze visie zullen de doelen van de organisatie moeilijk te realiseren zijn. Visie is het fundament, cement en pleisterwerk van een organisatie. Het geeft de organisatie richting en vormt het stuur van de auto.

Smart’s visie is gebaseerd op een basisgedachte die de afgelopen dertig jaar onveranderd is gebleven. De weg om daar te komen, de strategie, verandert echter regelmatig. Dit komt door de wegomleidingen, opstoppingen, hindernissen en obstakels die wij onderweg tegenkomen. Maar met visie als stuur kunnen wij deze obstakels overwinnen en de juiste richting blijven volgen.

Visie opent de deur naar nieuwe werelden en mogelijkheden. Met visie als stuur en voortdurende zoektocht naar verbetering, zal de organisatie helpen om haar doelen te bereiken en haar visie te realiseren. Smart kan u hierbij helpen en samen met onze andere producten ontwikkelen we zo het duurzame perspectief bij u in de organisatie.

Visie-ontwikkeling Smart Group Duurzaam perspectief

Management-Ontwikkelingstraject

Bent u als management op zoek naar nieuwe manieren om uw organisatie aan te laten sluiten op de veranderende vraag van de markt? Wilt u daarbij graag gebruik maken van de ideeën van uw medewerkers en een nieuw perspectief creëren voor uw organisatie? Dan is ons Management Ontwikkelingstraject wellicht iets voor u.

Ons traject brengt uw managers en medewerkers op een natuurlijke manier bij elkaar, zodat zij gezamenlijk kunnen werken aan de visie en de toekomst van uw organisatie. Hierdoor worden barrières doorbroken en ingesleten gewoontes omgebogen. Dit leidt tot een baanbrekende cultuurverandering.

Onze ervaren adviseurs begeleiden uw organisatie bij de visievorming, het denken in processen, bewustwording van communicatie, het centraal stellen van de klant, het sturen op resultaat, het managen van veranderingen en het maken van een businessplan. Met ons Management Ontwikkelingstraject creëren we een nieuw perspectief voor uw organisatie, waarbij de visie en ideeën van uw medewerkers en managers samenkomen. Dit zorgt voor een verhoogde dynamiek binnen uw organisatie. Met 33 jaar ervaring in duurzaam perspectief, hebben we de juiste expertise in huis om uw management naar een nieuw level te brengen.

Samen ontwikkelen, Smart Group Duurzaam perspectief

Cases

Case opbouw 1
Case opbouw 3
Case opbouw 2 (1)
previous arrow
next arrow

Heb je misschien nog vragen? Stel ze gerust!

Heb je misschien nog vragen? Stel ze gerust!

Een van de zaken die wij echt heel belangrijk vinden, is het stellen van vragen. Ze helpen je om zaken in het juiste perspectief te zien. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op en stuur een e-mail naar info@smartgroup.nl.

“Om perspectief te zien, moet je zaken soms omdraaien”