Intern Ondernemerschap

Ontdek de kracht van intern ondernemerschap met Smart Group

In de snel veranderende en competitieve wereld van vandaag is het essentieel dat organisaties, management, medewerkers en samenwerkingspartners ondernemend, resultaatgericht, klantgericht en flexibel zijn. Om een cultuur van ondernemerschap te creëren. Bij Smart Group begrijpen we al meer dan 33 jaar dat een ondernemende mindset de sleutel is tot succes en hebben een schat aan ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van organisaties naar een cultuur van intern ondernemerschap

Intern ondernemerschap brengt organisaties in beweging

Onze aanpak ligt op het ontwikkelen van het vermogen om ideeën en dromen om te zetten in tastbare resultaten. We stimuleren en faciliteren het vermogen van organisaties om de visies van hun medewerkers en de organisatie als geheel te verwezenlijken.

Het begint met het transformeren vanuit de ondernemersvisie. Een ondernemende houding op alle niveaus creëert een cultuur waarin innovatie en creativiteit kunnen gedijen. We willen een omgeving creëren waarin medewerkers worden aangemoedigd om met ideeën te komen en deze te delen. Wetende dat ze worden gesteund bij het omzetten ervan in acties en resultaten.

Het aantrekken van nieuwe medewerkers met ondernemende eigenschappen en potentieel is een investering in de toekomst van de organisatie. Het reflecteren op bestaande producten, procedures en richtlijnen is een integraal onderdeel van het creëren van een omgeving die ondernemerschap bevordert.

Doelen van een traject intern ondernemerschap

Voorwaarden voor een succesvol traject

Het programma staat open voor iedereen die het verlangen heeft om met ideeën en dromen aan de slag te gaan en deze samen met anderen te ontwikkelen. We geloven dat een divers gezelschap van deelnemers de ideale voedingsbodem is voor innovatie en groei.

Buy-in van het management en een sponsor in het management zijn voorwaarden voor een succesvol traject en subsequent implementatie van de ideeën

Om de juiste deelnemers te selecteren maken, kunnen we gebruik van onze Smart Ondernemerschapsscan maken, die het ondernemerspotentieel van kandidaten meet.

We streven naar een samenwerking die gebaseerd is op open communicatie, vertrouwen en een gedeelde visie op succes. We stellen gezamenlijk voorwaarden op voor succes en kijken wat we willen bereiken op individueel niveau en groepsniveau.

Om de organisatie mee te nemen op deze reis naar meer ondernemerschap, stellen we een gedetailleerd stappen- en communicatieplan op. Deze wordt waar nodig gedurende het traject bijgesteld.

Welke inhoud heeft het traject?

Het Intern Ondernemerstraject omvat inspirerende en interactieve modules aangepast aan uw bedrijf.

1. Een kick-off bijeenkomst waar deelnemers zichzelf en hun ideeën op een creatieve en ludieke wijze presenteren om een inspirerende start te maken.

2. Het ontwikkelen van een heldere visie voor hun project.

3. Het stimuleren van creativiteit tijdens een interactieve workshop, waar deelnemers worden uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken

4. Versterken van communicatie- en managementvaardigheden om effectief te kunnen samenwerken en hun ideeën overtuigend te presenteren.

5. Het vergroten van ondernemerschap en financieel inzicht middels gespecialiseerde training, zodat ook een business case deel van het denken wordt.

6. Module 6: Het belang van een doordachte aanpak voor een succesvolle business, waarbij deelnemers leren om hun visie om te zetten in concrete resultaten

7. Afronding met een pitch van het ontwikkelde “business”-idee aan de directie en het management om steun te krijgen voor verdere uitvoering.

Waarom Smart

Expertise in leren en ontwikkelen: Wij creëren al meer dan 33 jaar effectieve leer- en ontwikkelingsprogramma’s. We begrijpen de specifieke doelen en eisen van Intern Ondernemerschap.

Op maat gemaakte oplossingen: Wij geloven in maatwerk. Afgestemd op de behoeften en uitdagingen van jouw organisatie.

Resultaatgericht: Bij Smart Group streven we naar meetbare resultaten. Doel is dat deze initiatieven daadwerkelijk een positieve impact hebben op medewerkers en de organisatie als geheel. We stellen samen doelstellingen vast.

Volledige begeleiding: Ons toegewijde team van experts staat jou gedurende het hele proces bij. Van het opzetten van het Intern Ondernemerschapstraject tot de implementatie en evaluatie.

0 Jaar
ervaring in duurzaam perspectief
0
Organisaties ondersteunt bij hun ontwikkeling
0k+
Kandidaten naar duurzaam perspectief begeleidt
0
Gemiddeld tevredenheidscijfer per traject

Heb je misschien nog vragen? Stel ze gerust!

Een van de zaken die wij echt heel belangrijk vinden, is het stellen van vragen. Ze helpen je om zaken in het juiste perspectief te zien. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op en stuur een e-mail naar info@smartgroup.nl.