Boost Innovatie en Groei met Smart Intern Ondernemerschap

In de snel veranderende en competitieve wereld van vandaag is het essentieel dat organisaties, management, medewerkers en samenwerkingspartners ondernemend, resultaatgericht, klantgericht en flexibel zijn.  Bij Smart Group begrijpen we al meer dan 33 jaar dat een ondernemende mindset de sleutel is tot succes. We hebben een schat aan ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van organisaties. Om een cultuur van ondernemerschap te creëren. Eveneens erkennen ook de uitdagingen van deze tijd. Waaronder de impact van een krappe arbeidsmarkt, stijgende kosten en geopolitiek uitdagingen. Die bedrijven voor ongekende obstakels stellen.

Vroeger was het gebruikelijk dat de top de koers uitzette en anderen gedwee volgden. Maar de moderne organisatie vraagt om een geheel andere aanpak. In de hedendaagse wereld moeten alle leden van de organisatie verantwoordelijkheid nemen.  Samenwerken, intern en extern effectief communiceren en werken aan een gedeelde visie is essentieel. Bij Smart Group zien we dat als een uitdaging én een kans voor elke organisatie om te gedijen en te groeien.

Intern ondernemerschap is de oplossing om jou organisatie in beweging te krijgen.

Met ons toonaangevende programma Smart Intern Ondernemerschap bieden we een doelgerichte oplossing.  Dit gaat verder dan alleen het vergroten van de kennis en vaardigheden van medewerkers. Onze nadruk ligt op het ontwikkelen van het vermogen om ideeën en dromen om te zetten in tastbare resultaten. We stimuleren en faciliteren het vermogen van organisaties om de visies van hun medewerkers en de organisatie als geheel te verwezenlijken.

Het begint met het transformeren vanuit de ondernemersvisie. Een ondernemende houding op alle niveaus creëert een cultuur waarin innovatie en creativiteit kunnen gedijen. We willen een omgeving creëren waarin medewerkers worden aangemoedigd om met ideeën te komen en deze te delen. Wetende dat ze worden gesteund bij het omzetten ervan in acties en resultaten.

Het aantrekken van nieuwe medewerkers met ondernemende eigenschappen en potentieel is een investering in de toekomst van de organisatie. Het reflecteren op bestaande producten, procedures en richtlijnen is een integraal onderdeel van het creëren van een omgeving die ondernemerschap bevordert.

Het doel van het programma Smart Intern Ondernemerstraject is drieledig:

 1. We streven naar het bevorderen van een ondernemende cultuur binnen de organisatie. Ontwikkelen van business development, management en human resources development.
 2. Wij ontwikkelen deelnemers van het programma tot interne ondernemers. Waarbij ze de mogelijkheid hebben om hun ideeën om te zetten in tastbare resultaten.
 3. Het derde doel is om ideeën en dromen van deelnemers om te zetten in succesvolle projecten. We willen hen in staat stellen om hun visies en plannen te realiseren en hun bijdrage aan de organisatie te versterken. Zodat u meteen resultaat ziet.

Voor wie is het programma intern ondernemerschap geschikt?

Het programma Smart Intern Ondernemerschap staat open voor iedereen. Iedereen die het verlangen heeft om met ideeën en dromen aan de slag te gaan en deze samen met anderen te ontwikkelen. We geloven dat een divers gezelschap van deelnemers met verschillende achtergronden en perspectieven de ideale voedingsbodem is voor innovatie en groei.

Om de juiste deelnemers te selecteren, kunnen we gebruik maken van onze unieke Smart Ondernemerschapsscan. Deze meet het ondernemerspotentieel van kandidaten. Hiermee beoordelen we hun affiniteiten op verschillende aspecten en identificeren we meer dan 120 aspecten en 40 competenties. Deze uitgebreide scan en meting helpen ons om de meest geschikte deelnemers te selecteren die het programma met succes kunnen doorlopen.

Onze aanpak is gebaseerd op het idee dat organisaties een gezamenlijke inspanning nodig hebben. Om een ondernemende cultuur te bevorderen en te laten gedijen. Het vraagt betrokkenheid en inzet van Smart Group, de organisatie en de deelnemers zelf. We streven naar een samenwerking die gebaseerd is op open communicatie, vertrouwen en een gedeelde visie op succes.

Om het traject tot een succes te maken. Stellen we gezamenlijk voorwaarden op. We kijken naar het minimale resultaat dat we willen behalen met betrekking tot de ontwikkeling van individuele deelnemers en de groep als geheel. Daarnaast streven we naar budgettair neutrale resultaten van de te ontwikkelen projecten en houden we rekening met de effecten en uitstraling in de gehele organisatie.

Om de organisatie succesvol mee te nemen op deze reis naar meer ondernemerschap. Stellen we een gedetailleerd stappenplan op. Dit omvat onder andere de presentatie aan medewerkers om hen te enthousiasmeren. Het toetsen van ideeën en kandidaten voorafgaand aan het traject. De inrichting van de modules voor het ontwikkelen van projecten. Projectgroepbegeleiding en individuele begeleiding van deelnemers. Communicatie tussen de directie, directe en indirecte deelnemers en de gehele organisatie is van groot belang om het traject op koers te houden en waar nodig bij te sturen.

Boost Innovatie en Groei met Smart Intern Ondernemerschap

Wat kan ik inhoudelijk verwachten?

Inhoud (waar en wanneer)

Ons programma Smart Intern Ondernemerstraject omvat een reeks inspirerende en interactieve modules die op maat gemaakt worden voor uw organisatie:

 1. Module 1: Een kick-off bijeenkomst waar deelnemers zichzelf en hun ideeën op een creatieve en ludieke wijze presenteren om een inspirerende start te maken.
 2. Module 2: Het ontwikkelen van een heldere visie voor hun project.
 3. Module 3: Het stimuleren van creativiteit tijdens een interactieve workshop, waar deelnemers worden uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe ideeën te genereren.
 4. Module 4: Versterken van communicatie- en managementvaardigheden om effectief te kunnen samenwerken en hun ideeën overtuigend te presenteren.
 5. Module 5: Het vergroten van ondernemerschap en financieel inzicht middels gespecialiseerde training, zodat deelnemers hun projecten ook vanuit een zakelijk perspectief kunnen benaderen.
 6. Module 6: Het belang van een doordachte aanpak voor een succesvolle business, waarbij deelnemers leren om hun visie om te zetten in concrete resultaten
 7. Module 7: Afronding met een overtuigende presentatie van het ontwikkelde “business”-idee aan de directie en het management om hun ideeën te pitchen en steun te krijgen voor verdere uitvoering.

Gedurende het hele programma krijgen individuele deelnemers en projectgroepen persoonlijke begeleiding en coaching. We werken met een persoonlijk budget per deelnemer, inclusief projectondersteuning en advies voor tussentijdse besprekingen met de directie en sponsors.

Waarom kiezen voor Smart Group?

Waarom Smart Group kiezen voor Intern Ondernemerschap?

 • Expertise in leren en ontwikkelen: Wij creëren al meer dan 33 jaar effectieve leer- en ontwikkelingsprogramma’s. We begrijpen de specifieke doelen en eisen van Intern Ondernemerschap. Wij kunnen jouw bedrijf helpen bij het vormgeven en implementeren van innovatieve initiatieven die hieraan voldoen.
 • Op maat gemaakte oplossingen: Wij geloven in maatwerk. Afgestemd op de behoeften en uitdagingen van jouw organisatie. Met onze diepgaande kennis van Intern Ondernemerschap kunnen we samen een plan opstellen. Dit plan maakt optimaal gebruik van de beschikbare middelen en sluit naadloos aan bij jouw bedrijfsdoelen.
 • Resultaatgericht: Bij Smart Group streven we naar meetbare resultaten. We willen niet alleen dat jouw bedrijf investeert in Intern Ondernemerschap. Maar ook dat deze initiatieven daadwerkelijk een positieve impact hebben op medewerkers en de organisatie als geheel. We stellen samen doelstellingen vast en dragen bij aan het succes van het traject.
 • Volledige begeleiding: Ons toegewijde team van experts staat jou gedurende het hele proces bij. Van het opzetten van het Intern Ondernemerschapstraject tot de implementatie en evaluatie. We bieden deskundige begeleiding en ondersteuning. Je kunt rekenen op onze expertise en administratieve ontzorging om het maximale uit Intern Ondernemerschap te halen.

Kies Smart Group als jouw partner voor Intern Ondernemerschap en maak gebruik van onze expertise, maatwerkoplossingen, resultaatgerichtheid en volledige begeleiding. Samen zorgen we ervoor dat ondernemerschap in jouw organisatie bloeit en bijdraagt aan het succes en de groei van jouw bedrijf. Ontdek de kracht van Intern Ondernemerschap met Smart Group! Meer over ons hier.

0Jaar
ervaring in duurzaam perspectief
0
Organisaties ondersteunt bij hun ontwikkeling
0k+
Kandidaten naar duurzaam perspectief begeleidt
0
Gemiddeld tevredenheidscijfer per traject

Heb je vragen of wil je contact met ons opnemen?

aarzel dan niet en stuur ons een bericht met behulp van het formulier hiernaast.