Smart maakt succesvol veranderen mogelijk

Duurzaam succes behaal je door voortdurend af- en op te bouwen. Door dit procesmatig te doen, is het niet nodig om in één keer heel rigoureus af te bouwen en daarna weer op te bouwen. Daarom is het slimmer om telkens een beetje af te bouwen en tegelijkertijd in de juiste verhouding weer op te bouwen. Bij Smart Group noemen we dit ‘ombouwen’.

Verandertrajecten zijn een continu proces. Waarbij de balans tussen op- en afbouw essentieel is. Kortom, om een succesvolle verandering te realiseren, is het van belang om te weten welke producten, diensten, processen en vaardigheden nodig zijn en welke niet. Dankzij onze jarenlange ervaring in het begeleiden van verandertrajecten, zijn wij in staat om organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van de benodigde elementen en bij het creëren van draagvlak onder het personeel.

Ook is het van groot belang om de verandering te verankeren in de organisatie voor een langdurig effect. Turnaround- en change management zijn hierbij belangrijke aspecten. Daarom is het creëren van draagvlak onder het personeel is cruciaal. Want zonder hun steun kan het verandertraject leiden tot weerstand en frustratie.

Smart Group biedt de nodige expertise op het gebied van verandertrajecten. Wij kunnen organisaties helpen bij het realiseren van succesvolle trajecten. Bijvoorbeeld, onze dienstverlening omvat onder andere het ontwikkelen van de benodigde producten, diensten, processen en vaardigheden binnen de organisatie. Het is van het uiterste belang om draagvlak te creëren onder het personeel, ook hier kunnen wij ondersteuning bieden.

Change en Communicatie-management

Bedrijven moeten blijven innoveren en veranderen om hun concurrenten voor te blijven. Maar verandering kan weerstand oproepen bij werknemers en projecten vertragen of zelfs doen mislukken. Daarom is een goed change management proces essentieel. Het gaat niet alleen om de ombouw en verankering van veranderingen. Maar ook om effectieve communicatie en nazorg.

Bij Smart Group werken we samen met alle relevante stakeholders binnen en buiten de organisatie om veranderingen gestructureerd te implementeren en weerstand te verminderen. Daarom begrijpen we dat elke organisatie uniek is en te maken heeft met kleilagen die verandering moeilijk kunnen maken. Daarom bieden wij coaching aan om deze kleilagen te herkennen en aan te pakken.

Onze dienstverlening omvat niet alleen de verandering zelf, maar ook nazorg om ervoor te zorgen dat de verandering verankerd wordt in de organisatie en dat veranderen onderdeel van het DNA van de organisatie wordt. Wij bieden ook CRKBO-gecertificeerde trajecten aan

succesvol veranderen, is communicatie in alle richtingen

Organisatieadvies

Het veranderen van een organisatie is geen eenvoudige taak. Smart Group biedt op maat gemaakte oplossingen om organisaties te ondersteunen en combineert onze mobiliteits- en duurzaamheidsproducten voor optimale resultaten. Als ervaren organisatieadviseurs met meer dan 33 jaar ervaring in verschillende sectoren en bedrijven, begrijpen wij dat elke organisatie uniek is.

Onze aanpak begint met het ontwikkelen van een duidelijke visie en missie voor uw organisatie, om medewerkers een gemeenschappelijk doel te geven. Vervolgens helpen wij bij het formuleren van een heldere strategie en een strategisch HR-beleid dat past bij uw doelen.

Om de uitvoering van de strategie te optimaliseren, bieden wij procesoptimalisatie en ondersteuning bij lean management aan om de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen te verbeteren en verspilling te verminderen.

Bovendien bieden wij assessments, managementontwikkelingsprogramma’s en loopbaancoaching aan om de vaardigheden die nodig zijn voor organisatorische verandering te ontwikkelen en weerstand te minimaliseren. Smart maakt veranderen succesvol

Succesvol veranderen kan alleen als je alles in de smiezen hebt.

Interim Management

Smart Group biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe skills binnen jouw organisatie. Wanneer je deze skills niet zo snel kan vinden als gewenst. Gelukkig, kan ons team van ervaren interim managers helpen met onze diepgaande kennis en expertise. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Daarom, of je nu een senior manager tijdelijk wilt vervangen of een specialistische rol nodig hebt om een specifieke uitdaging aan te gaan. Smart Group heeft oplossingen die passen bij jouw situatie. Onze interim-adviseurs zijn bekend met onze Smart-methodieken en worden tijdens hun opdrachten gecoacht en verder ontwikkeld. Daarom zeggen wij altijd: “Een interimmer van Smart komt nooit alleen.”

Soms heb je de juiste mensen niet als je aan het ombouwen bent, smart zoekt een interim oplossing voor je

Cases

Case ombouw 1

Heb je misschien nog vragen? Stel ze gerust!

Een van de zaken die wij echt heel belangrijk vinden, is het stellen van vragen. Ze helpen je om zaken in het juiste perspectief te zien. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op en stuur een e-mail naar info@smartgroup.nl.

“De snelheid van ombouwen, bepaalt het succes van de organisatie”