Houten / 30 juli 2020

ARTIKEL: BEPAAL JOUW KOERS VOOR DE KOMENDE JAREN

Geplaatst door Henk-Jan Grobbe

Deel deze blog:

Gratis ontwikkeladvies | Bepaal jouw koers voor de komende jaren

De arbeidsmarkt verandert snel. Om je weg hierin te vinden is niet altijd even makkelijk. Mede daarom heeft de overheid een ”tijdelijke subsidieregeling – NL leert door – met inzet van ontwikkeladvies” in het leven geroepen. Deze regeling is 1 augustus jongstleden ingegaan en duurt tot 31 december 2020. De regeling is beschikbaar voor iedereen ouder dan 18 jaar. Er is een budget voor maximaal 20.000 adviezen.

Gratis advies t.w.v. € 700,-
De subsidie bedraagt € 700,- en daarmee kan je als deelnemer een ontwikkeladvies krijgen met ondersteuning van een ervaren loopbaanadviseur van Smart Group. De subsidie gaat rechtstreeks naar Smart Group als het traject is afgerond. Je hebt zelf geen administratieve rompslomp en het kost jou niets. Uiteraard wil de overheid wel graag de kwaliteit bewaken en zeker weten dat het ontwikkeladvies ook is gevolgd. Daarom wordt van jou als deelnemer gevraagd akkoord te geven op een toestemmingsverklaring om informatie in te kunnen winnen, wordt gevraagd om een kopie van een identiteitsbewijs en maakt een deelnemer zelf verslag van het traject.

Blijf regisseur over je eigen loopbaan
Het ontwikkeladvies zorgt ervoor dat je regisseur blijft over jouw verdere loopbaan. En je krijgt concrete handvatten om je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te verbeteren. Elk adviestraject start vanuit de situatieschets. Daarvan maakt een digitale arbeidsmarktscan onderdeel uit. De regeling is bedoeld voor alle werkenden (waaronder werknemers, flexwerkers en zelfstandigen) en niet werkenden.

Onze aanpak
De Smart trajecten gaan uit van jouw vraag. Van concrete stappen op weg naar ander werk tot het verbeteren van je eigen onderneming. Onze loopbaanadviseur speelt in op de actuele situatie en zet daarbij alle middelen in die wij tot onze beschikking hebben. De adviseur besteedt minimaal 4 uur aan de deelnemer. Daarnaast worden de volgende middelen ter beschikking gesteld:

  1. Digitale cliënt portal met daarin verschillende apps. De portal zorgt er ook voor dat we persoonlijke berichten en resultaten van metingen veilig kunnen uitwisselen;
  2. Smart Group Jobport. Een online vacaturebank met alle vacatures in Nederland van de afgelopen 12 maanden en overzicht van alle werkgevers met vacatures. Bij jou in de buurt maar ook per branche of soort werk;
  3. Online Arbeidsmarktscan die inzicht geeft in je arbeidsmarktpositie en advies geeft over kansrijke beroepen voor jou. En eventueel een Interessetest, persoonlijkheidstest & fotovakgebieden test of een screening arbeidsmarktmogelijkheden;
  4. Smart learning Portal – een online learning portal waarmee je de vragen beantwoordt: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en waar pas ik?

Wat moet je verder doen?
Wil je graag met het ontwikkeladvies aan de slag? Laat het ons zo snel mogelijk weten via info@smartgroup.nl of bel naar 073-6571010. Dan neemt een loopbaanadviseur direct contact met je op en kun jij gaan starten.