Houten / 28 juli 2020

ARTIKEL: EÉN DING IS ZEKER: VERANDERING

Geplaatst door Valesca Kusters

Deel deze blog:

We naderen de periode in het jaar dat prachtig strijklicht over het landschap schijnt. Tijd om te bezinnen, terug te kijken op een jaar dat we met elkaar nooit hadden voorzien.

In een razend tempo stonden we op scherp om te zorgen voor elkaar, erger te voorkomen. Tegelijkertijd was het ‘when the going gets tough, the tough get going’; wat een enorme creativiteit en ondernemersgeest hebben we laten zien.

Ik zag de beroepsvioliste die, ooit opgeleid als doktersassistent, in de teststraat op corona ging testen, samen met al gepensioneerde kinderartsen en andere extra handen voor de zorg, de eventmanager die Anti Corona markeringen ging coördineren in parken, winkelstraten en hotspots, ik zag sollicitanten eigen grenzen over stappen, zich online geweldig presenteren en zag ze zo een nieuwe baan vinden, de horeca ondernemer die ons hielp van thuis bezorgd naar thuisbezorgd, verpleeghuizen die overspoeld werden met lekkers, prachtige bloemen van kwekers die hun waar niet kwijt konden, en knutselwerken van lieverds in alle leeftijden, er waren corporates die reorganisaties met personele gevolgen uitstelden tot een nader moment en ik zag ons, kort gezegd het organisatie adviesbureau in duurzame inzetbaarheid met persoonlijk contact hoog in het vaandel dat haar diensten digitaliseerde. Ongekende bewegingen toch?

De overheid helpt, met financiële steun en programma’s om organisaties en medewerkers op de been te houden of weer te krijgen. Duurzame inzetbaarheid is nu voor iedereen een begrip. Niet eerder begreep iedereen zo goed dat het essentieel is om klaar te zijn voor de grote onverwachte verandering. En laten we eerlijk zijn; verandering is de enige constante.

Recessie is een feit. Vanuit hier maken we het samen beter. We starten opnieuw, bouwen om, kiezen een koers die past bij de veranderende vraag in de markt. Zijn het nieuwe producten? Zijn het aangepaste producten? Het spuitgietbedrijf dat onderdelen maakte voor fietsen, kan ook spatschermen maken, het verstelatelier kan ook mondkapjes maken, uit alcohol voor wijn die niet in de horeca wordt geschonken, kan ook desinfectiegel worden gemaakt , die docent blijkt online een heuse entertrainer en we wandelen ons een pad naar nieuwe inzichten in onze werk-privé balans. Onze creativiteit is oneindig. Perspectief gloort aan de horizon. Allways.

Wil jij eens sparren over jouw nieuwe perspectief? Ik hoor je graag!