Leeuwarden / 26 augustus 2020

ARTIKEL: ALLES WAT AANDACHT KRIJGT, GROEIT!

Geplaatst door Mary van der Sangen

Deel deze blog:

Een veelgehoorde term is het ‘ boeien en binden van personeel ’. Dit blijkt in de praktijk een hele uitdaging. In het algemeen kun je stellen dat een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket een voorwaarde is voor mensen om te blijven. Maar is dat wel genoeg? Onderzoek wijst namelijk uit dat medewerkers niet direct kiezen voor loonsverhoging, maar veel eerder mogelijkheden willen om hun functie zinvol in te vullen en daarvoor de ruimte krijgen. Medewerkers die de verantwoordelijkheid krijgen voor de werkzaamheden die zij doen, zijn blij met hun werk en doen dit met plezier. Zij vinden het belangrijk dat hun werk uitdagend, boeiend en interessant is en blijft én dat zij hierin worden gefaciliteerd. Door deze criteria kiezen medewerkers er veelal bewust voor om bij hun werkgever te blijven.

En wat werkt dan het beste? Hoe kom je erachter wat iemand boeit en bindt? Door medewerkers zelf het te vragen. Dit gaat dus over jou! Over jouw beleving, gevoel en passie(s). Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan wat je boeit en bindt. Heb je daar zicht op of ben je nu juist tot de conclusie gekomen dat het niet meer duidelijk is en dat je behoefte hebt aan helderheid.

Juist dat beetje meer, weten wat iemand bezig houdt, daar zijn we sterk in bij Smart Group. In een persoonlijk gesprek – fysiek of online – onderzoekt onze adviseur samen met jou, waar je staat, wat je belangrijk vindt en wat je wilt. Uiteraard gaat onze adviseur daarbij kritische vragen niet uit de weg… Spiegelen op wat je belangrijk vindt, wat je wilt en kunt, dat is de basis van loopbaanontwikkeling. Deze basis helpt jou verder met het helder krijgen van jouw wensen en dromen.

Gun jezelf die aandacht en groei! En wil je eens verder praten over wat jou boeit en bindt, neem dan zeker even contact met ons op!