Ontwikkeling van het individu

Smart Group streeft altijd naar het hoogste scenario dat je kunt bereiken: ‘Onafhankelijk zijn binnen afhankelijkheid’. Simpeler gezegd: een werknemer zou eigenlijk altijd zelf verantwoordelijk moeten zijn voor zijn eigen waarde voor de organisatie. Hij of zij moet on-afhankelijk kunnen werken.

Meer informatie

Organisatie-ontwikkeling

Wat voor werknemers geldt, is ook voor de organisatie van toepassing. Als deze in staat is om adequaat te reageren op de marktontwikkelingen is een organisatie onafhankelijk. Adequaat reageren, lukt alleen als een organisatie flexibel is. Wat de uitdagingen van je organisatie ook zijn, het draait ook hier weer om perspectief. Kun je een strakke koers varen?

Meer informatie

Mobiliteit

Als het goed is moet je je organisatie een beetje ‘ombouwen’. Je bouwt op, waar het kan. Je bouwt af, waar het nodig is. Ja, het is heel slim om te werken aan de arbeidsmobiliteit van je werknemers. Het is aan te bevelen om vreemde ogen naar je organisatie te laten kijken. Dat neemt niet weg dat je met enige regelmaat afscheid moet nemen van medewerkers.

Meer informatie

Voldoende veerkracht en

flexibiliteit in huis

voor veranderingen?

Wat zou het mooi zijn, wanneer je als ondernemer of werkgever in de toekomst zou kunnen kijken. De zekerheid die dat voor jou of je organisatie oplevert, heb je opmerkelijk genoeg voor een groot deel in eigen hand. Je eigen toekomstperspectief. Met jouw producten en diensten creëer je dit natuurlijk al. De succesvolle producten en diensten krijgen de juiste aandacht, minder succesvolle producten en diensten moet je misschien afbouwen. Je stemt deze optimaal af op de veranderende markt. Met eigen inzichten en kennis zie je sommige ontwikkelingen prima aankomen. Maar de waarde die je in jouw organisatie letterlijk hebt rondlopen, de waarde van jouw werknemers: Is die in balans met de ontwikkeling van de organisatie?

roger lenssen over duurzaam perspectief

Smart Group werkt al ruim dertig jaar met werkgevers aan duurzaam perspectief. Daarbij richten wij ons op zowel de werkgevers, als de werknemers. Een continu proces waarmee wij werkgevers helpen met het gezond maken en vooral gezond houden van de organisatie. Dat doen we met onze drie expertises: arbeidsmobiliteit, organisatieontwikkeling en outplacement. Zijn de werknemers van meerdere markten thuis, zijn ze flexibel genoeg om bij te dragen aan de wendbaarheid van de organisatie? Veel lof als je met hen al werkt aan hun eigen duurzame inzetbaarheid. Duurzaam perspectief gaat nog een paar stappen verder. Dit betekent namelijk dat je met de huidige werknemers voldoende veerkracht en flexibiliteit in huis zou moeten hebben om als organisatie snel in te spelen op veranderingen. Ook veranderingen die je niet zag aankomen.

GOED LUISTEREN IS HET GEHEIM

Bij Smart Group lopen mensen rond die heel goed kunnen luisteren. Naar jouw verhaal. Daar begint het mee. We luisteren naar de situatie waarin je nu zit. En we luisteren naar de visie en de wensen die je hebt. Zit de organisatie nog op koers? We nemen dit allemaal mee naar de toekomst van de organisatie. We begeleiden de organisatie en haar medewerkers bij de stappen in deze ontwikkeling. We zeggen niet voor niets ‘Smart people listen’ en ‘Smart people act’.

Stel de juiste vragen

‘Smart people ask’ is een andere regel die wij hoog hebben zitten. Wij helpen je met het stellen van de juiste vragen. Zowel aan de organisatie als aan het individu. Over de toekomst. Waar gaat de organisatie naar toe? Wat betekent dit voor de organisatie en haar medewerkers? Maar we helpen je ook met praktische vragen afgestemd op de koers die je wilt varen, en de acties die je daarvoor moet uitvoeren.

BEWEEG!

En bewegen – we zeiden het al – dat heb je nodig. Als alle anderen stilstaan moet jij in beweging komen. Wij leren organisaties en mensen zich te wapenen, zodat ze kunnen meebewegen op de golven van de economie. Waardoor mindere tijden overwonnen worden en je beter bent voorbereid op betere tijden. Als ondernemer, als werkgever moet je het zelf doen. Zelf in actie komen. Zelf gaan bewegen. Maar dat wil niet zeggen dat je dit alleen moet doen. Wij staan in zo’n geval naast je.

Meer lezen over duurzaam perspectief?

Wij helpen u graag verder

“WIE STOPT MET ONTWIKKELEN, STOPT MET HET CREËREN VAN DUURZAAM PERSPECTIEF”

KNIKKER

“WIE STOPT MET ONTWIKKELEN, STOPT MET HET CREËREN VAN DUURZAAM PERSPECTIEF”

KNIKKER